ERVARINGEN

Marjoleine (57 jaar)

Mijn leven stroomt
‘Een jaar geleden voelde ik mij volledig vastgelopen in mijn leven en kwam ik bij Tinka terecht. In eerste instantie voor haptonomische behandeling, maar uiteindelijk was het de combinatie met ACT-therapy die me weer op gang heeft geholpen. Door haar brede expertise, fijngevoeligheid, aardse benadering en humor voelde ik mij veilig en durfde ik dichter bij mijn gevoel te komen, me open te stellen voor verandering. Inmiddels “stroomt” mijn leven weer: ik heb een fijne nieuwe baan en heb de rode draad in mijn leven, de muziek, opnieuw opgepakt. Ben heel dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd, voor nu en voor de toekomst.’

Erwin (53 jaar)

Liefdevol grenzen aangeven
Mijn keuze om naar Tinka te gaan voor haptotherapie kwam doordat haar logo, een kluwen wol die ontward wordt, en bijbehorende slagzin, ‘gewoon met gevoel’, mij erg aanspraken. Mijn hulpvraag aan haar was om te leren op een liefdevolle manier grenzen aan te geven, iets dat ik niet goed kon.
Tinka heeft door middel van maatwerk, haptotherapie en ACT, handvatten gegeven die mij in staat stellen de uitdagingen die het leven met zich meebrengt, beter het hoofd te bieden. Dit deed ze zorgvuldig, met compassie en aandacht. Geen grote woorden, maar gewoon met gevoel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ILLU-alle-04-gesneden2-1024x173.jpg

Cora (41 jaar)

Luisteren naar gevoel
Door de veelzijdige aanpak van Tinka (ACT & haptotherapie) heb ik geleerd om beter naar mijn eigen gevoel te luisteren en daarop te vertrouwen. Dit helpt mij bij het maken van keuzes in mijn leven en leert mij met een milde blik naar mezelf te kijken. De aanpak van Helder & Ten Klooster is professioneel en toch persoonlijk, fijngevoelig en toch duidelijk, creatief en ook goed georganiseerd. Tinka leeft mee met je proces. Een aanrader voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en begrijpen.

Tess (33 jaar)

Mildere innerlijke stem
‘‘Daar gaan we weer’, dacht ik toen ik opnieuw aanliep tegen obstakels in mijn leven, of eigenlijk vooral obstakels in mijn hoofd. Ik zag er tegenop om weer mijn verhaal te vertellen, want juist dat praten en beredeneren kan ik wel. Toch wist ik dat haptotherapie me hielp om van mijn hoofd naar mijn lichaam te gaan, en naar het hier en nu. Tinka heeft me daarbij enorm geholpen. 
Ongemerkt snel, met begrip, eerlijkheid en ook grapjes, kwam ze steeds tot een mooie sessie, vaak aansluitend op het moment. Fascinerend wat ik tijdens sessies op de bank kon bereiken en voelen, soms zelfs iets waar ik eerder niet bij kon komen.
ACT (Acceptance Commitment Therapy) voelde eerst onwennig, maar bleek uiteindelijk een mooie aanvulling. Hierdoor heb ik blijvende inzichten gekregen. Die strenge stem in mijn hoofd zal er altijd zijn, maar afstand ervan nemen maakt het milder voor me. Of soms zelfs een beetje grappig. Dus als het in de toekomst even minder gaat, dan is dat geen teleurstelling meer in mezelf. Gewoon een constatering dat het op en neer gaat in het leven.’ 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ILLU-alle-04-gesneden2-1024x173.jpg

Mariëlle (44 jaar)

Lichter bewegen
Reflecteren en in mijn hoofd zitten, dat lukte me alleen prima. Maar mijn gedachten ook doorvoelen en stilstaan bij welke keuzes mij passen, daarvoor had ik iemand nodig die met mij meewandelde. Ik kwam bij Tinka terecht op een moment in mijn leven waarin ik wel de rotondes herkende, maar niet zag wat ik nodig had om mijn eigen weg te gaan. Met haar humor en inzicht in wanneer praten beter was, en wanneer een oefening te doen, gingen we samen onderweg. De combinatie van therapiesoorten, maar vooral haar persoonlijke professionaliteit maakte dat ik uitkeek naar de therapiesessies. Ook buiten de sessies had ik genoeg handvaten om alleen onderweg te zijn. Tinka heeft mij geleerd te ‘verslakken’, wel vooruit te gaan, maar niet alles in een sprint-tempo. Ze heeft mij laten voelen hoe bepaalde keuzes en fases mij tot hier hebben gebracht, en dat ik met mildheid en zachtheid naar mezelf, nu lichter verder beweeg in mijn leven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ILLU-alle-05-gesneden2-1024x198.jpg

Marijke (70 jaar)

Vaste grond
‘De website van Helder & Ten Klooster haalde me over om een afspraak te maken. De tekst ging over mij. Een empathische vrouw haalde me binnen in een sfeervolle ruimte. Toen al ging er een flapje van mijn ‘grijze deken’ een eindje omhoog om een zonnestraaltje door te laten. Ik voelde me gehoord. Dankzij de deskundige begeleiding van Tinka is, na een half jaar hard werken, de ‘grijze deken’ volledig verdwenen en voel ik weer vaste grond onder mijn voeten. Ik ben haar dankbaar voor de altijd warme ontvangst en de helderheid die ze weer in mijn leven bracht.’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ILLU-alle-04-gesneden2-1024x173.jpg

Jennifer (42 jaar)

Steviger in schoenen
‘Toen ik binnenkwam was ik sceptisch en afwachtend, ik vroeg me af wat ik kon verwachten. Uiteindelijk ben ik heel erg blij met de behandeling. Inmiddels sta ik een stuk steviger in mijn schoenen dan toen ik binnenkwam. Ik ben heel erg gegroeid en kan beter voor mezelf opkomen.’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ILLU-alle-05-gesneden2-1024x198.jpg