HAPTOTHERAPIE

Haptotherapie draait om gewone dingen van het mens-zijn. Over vrienden zijn met jezelf, over grenzen, stevig op je benen staan, ruimte delen, kwetsbaarheid, vertrouwen en contact. Je leert jouw patronen te herkennen en oud zeer een plek te geven. Om in het nu te zijn en keuzes te maken die wezenlijk bij je passen.

Het klinkt misschien vreemd, maar je draagt jouw geschiedenis bij je. Je lichaam slaat oude ervaringen op en draagt deze “oplossingen van toen” aan in vergelijkbare situaties van nu. Te pas én te onpas. Bijvoorbeeld als je reageert met een lading die niet past bij het moment. Als je je afsluit of overschreeuwt, terwijl je dat niet wilt. Iets ouds staat zo vandaag in de weg.

Ook kan je hoofd overuren draaien, je staat continu ‘aan’. We leven agenda-gericht, moeten veel van onszelf en willen alles begrijpen. Daarmee vertrekken we ongemerkt uit ons lichaam. Maar hoe we ‘uit’ gaan en tot rust komen, dat is niet meer gewoon. Voelen lijkt een sluitpost. Tot je niet meer om de last heen kunt.

In haptotherapie leer je voelen te integreren in je dagelijkse leven. Je leert schakelen van ‘aan’ naar ‘uit’.

Leven met aandacht voor gevoel, draagt bij aan een gezonde zelfzorg