IN BEGELEIDING

Er is geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. De begeleiding past in overleg ook naast of volgend op een andere behandeling. Haptonomie en ACT vormen samen een sterk koppel. De praktijk wijst uit welke (meng)vorm voor jou het beste past. Dit is afhankelijk van wat je al in huis hebt aan kennis en ervaring. En van jouw voorkeur.

In de eerste sessies onderzoeken we jouw vraag, waar je tegenaan loopt en wie je bent. Wat je kenmerkt en welke patronen je hebt ontwikkeld. En hoe je tot nu toe bent omgegaan met je last. Heden, verleden en toekomst komen hierbij aan bod. Je maakt kennis met de verschillende werkvormen.

In samenspraak stellen we behandeldoelen. Hierbij gaat het er niet om dat je van alles gaat afleren, maar wel dat je nieuwe mogelijkheden gaat bijleren. Waar nodig sturen we tussentijds bij. De opgedane ervaringen vertalen we regelmatig naar je eigen leven en gaandeweg leer je die daar toe te passen. Je leert te vertrouwen op je eigen benen en de begeleiding wordt uiteindelijk overbodig.

Het gaat er niet om wat je weet,
maar om wat je daadwerkelijk doet.